"Omdat het verhaal ertoe doet! "

Irene (fotojournalist) en Daniëlle (schrijver) ontmoeten elkaar tijdens een motorreis door de Indiase Himalaya. Al snel besluiten ze om als The Riding Reporters hun krachten te bundelen om journalistieke reportages te maken van onderbelichte projecten. Eerste doel: Zuid-Amerika. Uiteraard bezoeken ze alle projecten op motorfietsen. The Riding Reporters trekken aandacht met hun bijzondere combinatie aan passies (fotojournalistiek, schrijven, reizen en motorrijden). Deze aandacht vertalen zij naar het schenken van aandacht aan onderbelichte projecten voor kwetsbaren in de wereld door het maken van fotoreportages en artikelen voor (inter)nationale media.

word donateur

Naast het doel om de projecten via media onder de aandacht te brengen van een groter publiek, hebben The Riding Reporters de wens om niet met lege handen aan te komen bij de mensen waar zij gastvrij worden ontvangen omwille van hun onderzoek. Projecten als deze kunnen financiële ondersteuning hard gebruiken. Vaak biedt een klein geldbedrag al enige verlichting.
Om deze wens te vervullen is Stichting Projects of The Riding Reporters opgericht.
Lees verder

biografie

Daniëlle Boelens (1969) begint in 1989 als croupier bij Holland Casino Scheveningen. Zij maakt dan al motorreizen en bezoekt in de twintig daaropvolgende jaren bijna alle landen in Noord- Zuid- en West-Europa.
Irene Wouters (1980) rondt in 2003 haar opleiding als fotojournalist aan de School voor Journalistiek in Utrecht af, richt vervolgens haar eigen fotopersbureau ‘Irene Wouters Fotografie’ op en start aan de studie Rechten.
Lees verder

beeldbank

Gedurende het verblijf in het buitenland wordt een beeldbank aangelegd van minimaal 200 professionele foto’s van hoogwaardige kwaliteit. Deze foto’s worden afgedrukt op alu-dibond en kunnen als kunstproject aangekocht worden door particulieren en bedrijven.
Lees verder